Kronik Prostatit

Kronik Prostatit hastalığı, prostat dokusundan oluşan enflamasyon sonucunda hastada birden fazla şikayete neden olan bir klinik tablodur.

Erkekte prostatın görevi idrar tutmaya yardımcı olmak ve gelen sperm hücrelerini koruyan sıvı oluşturmaktır. Ama prostatit hastalığındaki asıl handikap prostatın anatomik olarak vücutta bulunduğu lokasyondur. Erkekte penise giden kavernozal sinir ağı, sertleşmeye neden olan damarsal yapılar prostatla birebir ilişkilidir. Aynı şekilde prostatın mesanenin tam altında olması, prostat dokusundaki bir inflamasyonun işeme kalitesini bozabildiği ve hep idrar hissi yapabildiğidir.

Bu hastalık düşünüldüğünün aksine çok yaygındır ve çoğu zaman teşhisi konulamaktadır. Çünkü Kronik Prostatit hastalığında bir şikayet değil, şikayetler topluluğu vardır. Bu yüzden Kronik Prostatit Hastalığı Kronik Pelvik Ağrı Sendromu adı altında tanımlanmaya başlamıştır.

Hastalığı tetikleyen en sık sebep Korunmasız Cinsel İlişki sonrası gelişen bel soğukluğu ve ardından alınan mikrobun prostata yerleşmesi ve devamlı inflamasyona neden olmasıdır. Ama prostatta hasara neden olabilecek travmalar, soğuk hava, yoğun emosyonel stress de prostat dokusunda mikropsuz inflamasyona neden olabilmektedir.

Kronik Prostatit hastalığının dünyada tam teşhis edilme süresi yaklaşık 2 yıldır. Bu sürede hastada ciddi apış arası ağrı, oturuken huzursuzluk, boşaldıktan sonra ciddi penis yanması ve perinede ağrı, testis ağrısı, cinsel soğukluk, çok sık idrara gitme ya da sertleşmeme problemine neden olabilmektedir.

Kronik prostatin tedavisinde birçok yöntem denenmiştir ama maalesef sadece antibiyotik verip hastalığı basit enfeksiyon gibi düşünmek hastalığın kronikleşmesine ve dirençli olmasına neden olmaktadır.

Son 5 yılda çok sayıda Kronik Prostatit Hastası tedavi ettikten sonra ‘ISTANBUL PROSTATİT TEDAVİ PROTOKOLÜ’ nü tanımladım.

Bu tedavi protokolü yaklaşık 3 hafta sürmekte ve her hasta için tedavi dozu şikayetleirn yoğunluğuna göre ayarlanmaktadır.